Serveres med Basmati eller Jasminris og ciabattabrød.
Ingredienser:
3 bøtter (á 170 gram) Engelsviken Krebsehaler (eller Rejer), drænet
2 store løg, skåret i store skiver
4 - 5 fed fintsnittet hvidløg eller frysetørret hvidløg
2 store røde peber i strimler
1/2 - 1 frisk rød chili uden kerner, fintsnittet
1 stor dåse ananas i skiver, skåret i store stykker
9 dl fløde (9 %)
Ananassaft fra dåsen
Peber, karry
Fremgangsmåde:
Steg løg med hvidløg i rigeligt olivenolie på en pande. Krydr med karry, salt og peber og sæt til side.
Gentag processen med rød peber og chili og tilsæt ananas til sidst. Sæt til side.
Steg krebsehalerne i olivenolie og krydderier i 2-3 minutter.
Put alle ingredienserne i en stor gryde og tilsæt fløde. Kog videre i 5 minutter og lad retten afkøle og trække i 10 minutter.
Varmes lige før servering.
Tips:
Retten må ikke koge efter der er tilsat skaldyr.
Denne ret passer også fint med Engelsviken rejer i stedet for eller sammen med.