Krebsehale gryde (8 - 10 pers.)

Serveres med Basmati eller Jasminris og ciabattabrød.

Ingredienser:

  • 3 bøtter (á 170 gram) Engelsviken Krebsehaler (eller Rejer), drænet

  • 2 store løg, skåret i store skiver

  • 4 - 5 fed fintsnittet hvidløg eller frysetørret hvidløg

  • 2 store røde peber i strimler

  • 1/2 - 1 frisk rød chili uden kerner, fintsnittet

  • 1 stor dåse ananas i skiver, skåret i store stykker

  • 9 dl fløde (9 %)

  • Ananassaft fra dåsen

  • Peber, karry

Fremgangsmåde:

  • Steg løg med hvidløg i rigeligt olivenolie på en pande. Krydr med karry, salt og peber og sæt til side.

  • Gentag processen med rød peber og chili og tilsæt ananas til sidst. Sæt til side.

  • Steg krebsehalerne i olivenolie og krydderier i 2-3 minutter.

  • Put alle ingredienserne i en stor gryde og tilsæt fløde. Kog videre i 5 minutter og lad retten afkøle og trække i 10 minutter.

  • Varmes lige før servering.

Tips:

  • Retten må ikke koge efter der er tilsat skaldyr.

  • Denne ret passer også fint med Engelsviken rejer i stedet for eller sammen med.